MKB Nedsense investeert in waterstofstart-up

Pre IPO investering in TIB-TEC

MKB Nedsense is verheugd te kunnen melden dat een belang is genomen in TIB-TEC, een in Baar (Zwitserland) gevestigde waterstof start-up die een beschermde technologie commercialiseert waarmee het mogelijk is om groene waterstof te produceren en te gebruiken.
De productontwikkeling verkeert in de laatste fase en TIB-TEC verwacht in de loop van 2022 de eerste overeenkomsten met afnemers te sluiten.

TIB-TEC werkt wereldwijd met licentieverlening en is verantwoordelijk voor marketing, verkoop, distributie van de TIB-TEC-technologie aan bedrijven binnen de toepassingsgebieden stroomopwekking, mobiliteit en industrie. De inkomstenstroom van TIB-TEC zal komen uit uit eenmalige vergoedingen voor technologie en terugkerende licentievergoedingen.

TIB-TEC opereert in meerdere landen waaronder het Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Het senior management bestaat uit Jan Willem van der Lee, CEO en Marco Fantelli, CFO. Van der Lee is oud-manager van Shell, Fantelli heeft ruime ervaring in de private equity en capital markets.

TIB-TEC treft voorbereidingen voor een beursnotering aan de Zwitserse beurs: BX Swiss stock exchange.

MKB Nedsense geeft met deze investering invulling aan haar doelstelling om in technologiebedrijven te investeren. TIB-TEC beschikt over bewezen technologie en heeft een groot potentieel om waarde te creƫren door het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en het veroveren van diverse markten en marktsegmenten. De investering, groot 1,8 miljoen euro, zal deels (een derde) in cash worden voldaan en deels (tweederde) in nieuwe aandelen MKB Nedsense.

MKB Nedsense NV